Bitcoin verwacht de prijsrally te hervatten op Foggy FOMC Minutes.

Bitcoin onderging een groot aantal negatieve correctie-uren nadat het Federal Open Market Committee (FOMC) de notulen van zijn vergadering van 5 en 6 november op woensdag vrijgaf.

De benchmark cryptocurrency daalde met bijna $1.000 in de late handelssessie in New York, na een ongelooflijke koersrally waarbij de waarde in slechts zeven weken bijna verdubbelde. Veel traders waren het erover eens dat Crypto Trader haar overbought-gevoelens slechts met een duik neutraliseerde, en voegden eraan toe dat het pair zijn rally zou hervatten.

„Verwacht shakeouts op de weg naar boven,“ zei Credible Crypto. „Dit ziet eruit alsof het een van hen was. Nog steeds bullish. Invalidatie op 15.8k, maar nog steeds denken dat we nieuwe [all-time high] zien voordat we dat niveau raken.“

Fed Meeting

De FOMC-minuten gingen over de streep, maar het bracht weinig directe bewegingen teweeg in de traditionele en Bitcoin-markten. Het was deels omdat de Fed-functionarissen de richting van hun programma’s voor de aankoop van activa bespraken in plaats van met een duidelijke strategie te komen.

Sommigen waren het erover eens dat de Federal Reserve de overheids- en bedrijfsschulden in het huidige tempo moet blijven kopen. Tegelijkertijd waren velen er voorstander van „dat het Comité zijn richtlijnen voor de aankoop van activa vrij snel zou willen verbeteren“, wat suggereert dat de centrale bank de strategie zou kunnen veranderen in overeenstemming met de economische omstandigheden van dat moment.

Bitcoin steeg met meer dan 350 procent te midden van de obligatieverkoopprogramma’s van de Fed.

De notulen kwamen met drie opeenvolgende uitkomsten. Ten eerste kon de Fed besluiten om meer obligaties te kopen. Ten tweede kon de centrale bank de looptijd van de door haar aangekochte obligaties verlengen. En ten slotte kon zij ernaar streven dezelfde bedragen en looptijden van de obligaties voor een langere periode te kopen.

Wat betekent het voor Bitcoin?

Het FOMC navigeert een vooruitzicht dat gedekt wordt door het risico dat het economisch herstel in het winterseizoen vertraagt tegen de achtergrond van de stijgende COVID-19-besmettingsgraad. Intussen bieden positieve ontwikkelingen op het gebied van vaccins ook uitzicht op een sterke economische opleving in het begin van 2021, waardoor er minder behoefte is aan de accommoderende middelen van de Fed.

Dat bracht onzekerheid met zich mee over de vraag of de Fed haar beleid in de vergadering van december al dan niet zal wijzigen. Desalniettemin beweerden de functionarissen van de bank dat zij accommoderend zouden blijven totdat hun strategieën de arbeidsmarkt genezen en een inflatie van meer dan 2 procent zouden bereiken.

Bitcoin heeft een ongelooflijk hoog niveau bereikt te midden van de ultralage rentevoeten en de oneindige omgeving van de obligatieverkoop. De Fed-programma’s hebben de rendementen van de schatkist lager doen uitvallen en hebben de US-dollar extra onder druk gezet. Het liet beleggers geen andere keuze dan te zoeken naar alternatieven in riskantere safe-havens zoals Bitcoin.

De laatste FOMC-minuten laten de cryptocurrency – op zijn best – in een onzekere situatie achter. Toch doen ze hetzelfde met de US-dollar, die nu bijna zijn jaarlijkse dieptepunt bereikt. Dat zou traders in staat kunnen stellen om een tijdje te blijven waar ze zijn. Als gevolg daarvan zou Bitcoin haar bullish bias voorlopig kunnen behouden.

Comments are closed.