PAYPAL FOMO VONKEN OPTIMISME VOOR BITCOIN TE OVERTREFFEN $ 10.000: HIER IS WAAROM

De Bitcoin-prijs steeg maandag omdat handelaren verwachtten dat de wereldwijde betalingsgigant PayPal directe crypto-verkoop zou aanbieden.
Het onbevestigde rapport stuurde de BTC/USD-wisselkoers naar maar liefst $9.792.
Waarnemers zien nu dat het paar zich boven cruciale weerstandsniveaus bevindt, wat zijn rally naar $10.000 kan hervatten.

Bitcoin’s gestage opwaartse correctie van zijn lage weekendprijs van $9.161 pikte maandag op toen de fintech-reus naar verluidt van plan was om directe crypto-verkoop aan te bieden.

PAYPAL KOMT DE CRYPTO RUIMTE BINNEN

Naar verluidt zou PayPal wereldwijd diensten kunnen uitrollen die de gebruikers in staat stellen om Bitcoin te kopen, te verkopen en op te slaan. Het rapport vermeldde verder dat PayPal op zoek is naar liquiditeit van meerdere cryptocurrency beurzen, waaronder BitStamp en Coinbase.

Het gerucht hielp Bitcoin bij het verbeteren van haar korte termijn bullish bias. Topanalisten zagen PayPal’s potentiële betrokkenheid bij de Bitcoin-ruimte als een signaal van een groeiende mainstream adoptie.

[Het nieuws] verbreedt crypto’s potentiële beleggersbasis onmiddellijk met een orde van grootte“, aldus data-aggregator Messari. „PayPal heeft meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd […] Zoals Paul Tudor Jones in zijn mei-brief stelde, zijn stierenmarkten gebouwd op een steeds groter wordend universum van kopers.

BITCOIN PUMP

Handelaren maakten gebruik van het PayPal-verhaal om de BTC/USD-wisselkoers op te pompen tot maar liefst $9.792 tijdens de late Amerikaanse handelssessie.

Ingaand Dinsdag, scheurde het paar bescheiden een deel van zijn aanwinsten, die 0.55 percenten aan $9.637 vallen. Maar dat schrikte de hoogste cryptoanalisten niet af van het voorzien van een uitgebreide bovenwaartse beweging naar $10.000. Een prominente analist zei dat door het handhaven van een steunvloer boven $9.600, bitcoin voldoende ruimte heeft om zich verder naar het noorden te bewegen.

Het enige probleem blijft een hoge verkoopdruk in het $9.700-$10.000 gebied. Bitcoin heeft zijn upside rallies van de genoemde reeks meer dan zeven keer omgedraaid sinds 6 mei 2020. In sommige gevallen is de prijs zelfs gedaald tot onder de $9.000, een niveau dat niettemin – herhaaldelijk – diende als een fatsoenlijke pullback trigger voor Bitcoin.

Maar een cryptohandelaar gaf toe dat de huidige pomp anders is dan de vorige. Hij zei dat hij zijn kortetermijnvooroordeel aan het veranderen is van bearish naar bullish, waarbij hij opmerkte dat de bitcoin-prijs in de komende sessies het $10.000-niveau zou doorbreken. Uittreksels uit zijn verklaringen:

Mijn berenidee was ongeldig en ik denk dat dit ding er over het geheel genomen bullish uitziet in een macro context die ik zou betwisten om prijzen boven de 10’500$ te zien. Voorlopige USA ochtend mensen, gezien ik denk dat we ons in het midden van de termijn uit de voeten maken.

Het commentaar verwees naar de groeiende en toch een griezelige positieve correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500. Het lijkt er dus op dat de cryptocurrency ofwel tailed ofwel front-rang winsten en verliezen in de V.S. benchmark index sinds maart 2020. Zelfs op maandag sloten beide markten hoger.

Ondertussen lieten de futures die aan de S&P 500 zijn verbonden, doorschemeren om de Amerikaanse sessie in het groen te openen. Het verhoogde de hoop van Bitcoin om verder te klimmen naar $10.000.

Comments are closed.