Russland planlegger gjennomsiktig blockchain for dash og monero sporing

En av Russlands tunge vekter, Federal Financial Monitoring Service, er i ferd med å utvikle et nytt analyseverktøy for cryptocurrency. Dette verktøyet er planlagt å spore alle viktige kryptokurser, for eksempel Bitcoin Code, samt forskjellige personvernmynter også.

Gjennomsiktig Blockchain med sikte på kryptosporing

Den føderale tjenesten er i en konstant tilstand av å kjempe mot terrorfinansiering og hvitvasking av penger. I følge rapporter laget av RBC, et lokalt russisk nyhetsutsalg, laget 10. august 2020, planlegger vakthunden å utvikle en ny analyseplattform. Denne plattformen er planlagt å utnytte kunstig intelligenssteknologi for å spore cryptocurrency-transaksjoner.

Dette verktøyet har blitt kalt „Transparent Blockchain“, og er et nytt system designet for å spore bevegelsen av digitale finansielle eiendeler, samt identifisere leverandører av kryptotjenester. Dette kommer i et forsøk på å bekjempe de ulovlige aktivitetene som kan gjøres gjennom bruk av cryptocurrencies, ifølge RBC.

Massiv finansiering er påkrevd

Som rapporten detaljer vil dette nye systemet angivelig være i stand til å redusere nivået av anonymitet angående transaksjoner delvis. Det vil være i stand til å gjøre det med betydelige mynter, som ETH, BTC, men vil også gjøre det med såkalte personvernmynter, for eksempel Monero (XMR) eller Dash (DASH) .

Rapporten uttalte at finansregulatoren med hell hadde utstedt en pilot for et prototypesystem. I følge rapporten ble dette systemet spesielt brukt til å bekjempe narkotikahandel. Rapporten uttalte at selve systemet ble utviklet i samarbeid med Lebedev Institute of the Russian Academy of Sciences, et stort russisk forskningsinstitutt.

I følge rapportene hadde dette prosjektet blitt finansiert ved hjelp av ekstra-budsjettmessige ressurser, men vil trenge ytterligere finansiering for å fortsette å bli utviklet. De foreløpige dataene sier at dette „Transparent Blockchain“ -systemet vil kreve omtrent 760 millioner rubler ($ 10,3 millioner) fra det føderale budsjettet, noe som gjør det mellom 2021 og 2023. Slik det ser ut nå, har denne nye plattformens målrettede kunder blitt rapportert å omfatte store økonomiske institusjoner, for eksempel sentralbanken i Russland.

Russland tar skritt for kryptering

Selve rapporten kommer kort tid etter at Russland offisielt vedtok en større cryptocurrency-lov , som skulle vedtas i begynnelsen av neste år. Denne loven vil se forbudet mot å bruke cryptocururrency, som Bitcoin, som et betalingsmiddel i landet. Det var tidligere denne måneden da Russlands regjering også vedtok nye endringer i lovene om betalingssystemer. Dette innebar forbud mot anonyme innskudd gjort på online lommebøker, for eksempel WebMoney, Yandex, Kiwi og Paypal.

Comments are closed.